Kategorier
Media

Double börjar betala per sidvisning

Dejan skriver på WN att double.net är på väg att lansera den gamla hederliga annonsmodellen CPM för svenska affilates.

CPM, Cost Per Mille, innebär att publicisten erhåller en fast ersättning per tusen annonsvisningar. Prissättningen är alltså helt baserad på exponeringar och är inte kopplad till något krav på prestation som CPC (Cost Per Click, ersättning per bannerclick) eller CPA (Cost Per Action, ersättning per click som leder till en i förväg definierad händelse).
Prismodellen var väldigt populär i Internets barndom men har blivit allt ovanligare i rena affiliatesammanhang. En anledning är sårbarheten: det är relativt enkelt att artificiellt generera sidvisningar för att på så sätt öka intäkterna. Ett annat skäl är att annonsörerna, inte helt otippat, föredrar modeller där annonser visas gratis fram tills dess att de potentiellt leder till en inkomst (CPC/CPC).

Internationellt finns en handfull aktörer som mäklar CPM-annonser till affiliates med engelskspråkiga sidor – men det är inga särskilt attraktiva erbjudanden. Med ersättningsnivåer som är fånigt låga ($0,05-$0,2/CPM), oseriösa banners (”Du är besökare nummer 10.000.000!!!!”) och allmänt struliga utbetalningsrutiner lockar de få seriösa webbplatser.

Om double har fixat till bra teknik för att beivra fusk och på ett förtroendeingivande sätt kan mäkla CPM-annonser på en vettig prisnivå finns det två klara vinnare: annonsörer som med gott samvete kan köra biligare branding-kampanjer och publicister med clickskygga besökare som får en till inkomstkälla.

Andra bloggar om: , , , , . Intressant?

3 svar på ”Double börjar betala per sidvisning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.