Kategorier
Fildelning Internet Pill

En mörk dag för Europas internetanvändare

Så blev den femte juli historisk.

Computer Sweden meddelar att en dom har fallit i tvisten mot den belgiska internetleverantören Scarlet Extended och den belgiska upphovsrättsorganisationen SABAM. I enhet med infosoc-direktivet skall SE inom sex månader finna och implementera en lösning som identifierar och förhindrar spridning av upphovsrättsskyddat material i sitt nät.

Datormagazin hintar att det det blir Audible Magic som får det feta kontraktet.

SABAM med systerorganisationer jublar och hoppas på att praxis är satt, kanske kommer EU’s alla operatörer nu bli tvungna att övervaka sina användare.

I det långa loppet är det dock bara en seger för de företag som tillverkar övervakningshårdvaran. Teknik att analysera data i applikationslagret är väldigt resurskrävande och otroligt dyr. En kostnad som användarna naturligtvis får täcka upp för.

Det är dessutom omöjligt att realtidstolka de enorma dataströmmar som passerar en internetväxel – trafiken kommer att fördröjas märkbart.

De som väljer att sprida upphovsskyddat material och inte redan använder krypterade anslutningar är i de flesta system bara en kryssruta från att göra det. Ingen kommer att torska – ingen spridning kommer att beivras.

Resultatet: ett dyrare och slöare internetupplevelse för alla användare samt en stelbent underhållningsindustri som fortfarande går mot en hård död.

Andra bloggar om: , , , , , . Intressant?

4 svar på ”En mörk dag för Europas internetanvändare”

Jag kan inte förstå denna ’giganternas kamp’ mot vanligt folk. Det finns redan klar programvara med kryptering som inte går att läsa via dessa övervakningssystem. När dessa lagar och försämringar (i mina ögon åtminstonde) slår igenom kommer fler personer att hitta vägar att komma runt detta. VARFÖR vill inte skivindustrin/filmindustrin hjälpa sina kunder att hitta en vettig lösning med den otroliga potential som internet faktiskt har? Tänk som Kamprad! / STOLT PIRAT!

sQuid:
En sak förstår jag inte: Varför fortsätter alla gratisätare att säga att industrin vägrar hitta lösningar? Jag skulle lätt kunna räkna upp 50 olika sajter där du kan köpa film och musik lagligt. Tekniken finns och den är uppe och rullar. Bara att börja betala och njuta av det som producerats och spelats in. Men … Kanske har ni missat det eftersom ni spenderar för mycket tid på Pirate Bay?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.