Kategorier
Internet Media

Finske skolskytten skickade presskit till bloggare

I kväll fikade jag med Martin från Rstvideo som berättade något väldigt udda: den finske skolskytten från gymnasieskolan i Jokela hade skickat honom något som måste liknas vid ett presskit: en samling bilder och manifestliknande dokument. Uppenbarligen har gärningsmannen samlat på sig kontaktuppgifter till medier och bloggare och sänt iväg paketet före dådet.

Martin var då osäker och visste inte riktigt vad han skulle göra med materialet – men nu har han publicerat det som ”Jokela High School Massacre – fortsättning”.

Jag tänker inte moralisera över hans val men kan konstatera att det uppenbarligen finns ett stort behov av information, hans ursprungsinlägg Jokela High School Massacre – 11/7/2007 har redan haft tiotusentals internationella besökare fast det är skrivet på svenska. Man kan fråga sig om medierna gör rätt som väljer att mörka viss information men samtigit drar på med feta rubriker. Är det fel av Martin att publicera gärningsmannens namn och agera platform för en mördares budskap?

Vi får väl alla fundera på vad våra roller och skyldigheter är i detta nya medielandskap – men en sak är klar: den globala mediearenan har drastiskt förändrats för gott.

Andra bloggar om: , , , . Intressant?

7 svar på ”Finske skolskytten skickade presskit till bloggare”

Det är intressant det där. Läser man det han har skrivit märker man att det är en intellektuell människa som har läst sin Darwin och Nietsche (även om han har gjort klassikern att övertolka det som står skrivet) och har kommit till en, något vriden, insikt. Att efterlivet, hur hemskt det än må vara, måste vara bättre än det livet han lever nu, och att han ska komma dit genom att hjälpa samhället genom att ”rensa bort” dom som inte tillför något eller på något sätt är en börda för samhället. Nu vet jag inte riktigt vart jag ville komma med detta, så jag slutar här.

Det är skönt att veta att de monster dukar under av sig själva. Sedan urminnes tider.
Men vad lever vi i för samhälle där vi låter dessa överleva i 18 år utan att ha identifierat dem?

Sjuksköterska på akutmottagning och Mamma

Ämne: Avbeställ telefonkatalogen. Tänk på miljön!

I år delas 5,5 miljoner telefonkataloger ut. Rätt onödigt va?
Varje modern människa checkar telenummer via http://www.hitta.se eller http://www.eniro.se.
Telefonkatalogen belastar miljön på onödigt sätt vad det gäller transporter och papper. (0,7% av Sveriges förbrukning)

Jag rekommenderar att du avbeställer dina kataloger. Ta en halv minut av din tid och du gör en insats för miljön!
2007 var det enbart 3500 personer som avbeställde telefonkatalogerna. Låt det bli 1 miljon nästa år!

Länk: http://www.enirosverige.se/se/Sverige/Kontakt/Katalogavbestallning/

Det tar bara 30 sek… Kom igen nu! Och skicka den här vidare till alla kompisar som vill miljön väl..!

Tycker du att det är kul att ha automatgenererad trafik för att hamna högre på topplistorna? Tips: Man blir avstängd för sånt…

Hej!

Jag vill inleda med att säga att detta snart kommande påhopp ej har något med dej som person att göra. Du råkade faktiskt bara komma upp med din ensamma blogg vi en googlesökning efter något helt annat. Men nu kan jag ej hålla inne mitt hat mot bloggar längre. Alltså helt seriöst, vad fan håller du på med? Det finns ju inte en vettig själ som bryr sig om vad fan du hade för dig förra tordagen, förurtom dina trötta vänner som du förmodligen tvingar läsa denna blogg. Vore det inte enklare att bara skicka ett mejl till dem en gång i veckan där du förklarar vad du gjort den gångna tiden så att alla kan få sitt behov av ”ditt liv” tillfredsställt. För du tror väl inte på fullaste allvar att någon läser detta. Varken denna kommentar, eller din blogg. Så vad har vi uppnått med detta? Absolut ingenting. Följaktligen anser jag att både du och jag skall sluta upp med dumheterna och hänge oss åt något med lite relevans och allmännytta istället. Eller vafan, skaffa en dagbok om du vill ha nån stans att vädra åsikter. Jag ville nämligen hitta en söt tjej som jag såg på tunnelbanan häromdagen och gjorde därför en sökning efter henne på google. Och vad får jag upp, jo, 1276230 dumma jävla bloggar, och inget om henne. Så hur vore det om vi rensade internet från dessa stolletyg och levle lite på riktigt i stället? Vad säger du? Jag är öppen för debatt om du känner att detta är något du stör dig på. Vänligen skicka ett mejl ([email protected]) där du med några rader kan motivera varför du tyckte att jag skulle behöva läsa denna sörja. Och återigen, kom ihåg att detta vansinnesdåd á la Michael Douglas i ”Falling down” ej är personligt riktat mot din blogg. Jag skulle dock bara verkligen vilja veta varför denna cancersvulst ej vill dö, och varför du tycker att jag ska drabbas?

Hoppas att du ej tar illa upp!

Hälsningar/

Bloggupproret 2007!!! Nu räcker det.

(jag har ju nu även kommit på att vi förmodligen är ganska många som känner så här, så jag ska vara snäll. kopiera därför detta inlägg och posta på varenda fucking jävla blogg du stöter på tills dess att vi klubbat ihjäl fenomenet likt en sjuk gråsäl)

Haha, bittra elever från Handelshögskolan i all ära – men har du inget vettigare för dig än att sitta och lämna gnälliga kommentarer så här om lördagskvällen?

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.