Kategorier
Internet

Network Solutions snor din domän innan du hinner registrera den


Du kanske minns att Networks Solution har haft problem med att kunder som sökt efter lediga domäner hos dom efter någon dag funnit att domänerna registrerats av ett mystiskt företag i Belgien?

Företaget har i sin vishet funnit den optimala lösningen! Network Solutions registrerar nu proaktivt alla .COM- och .NETdomäner som en potentiell kund söker på via deras webbsystem.

Slår kunden och köper domänen direkt så är priset $10. Är man osäker och återkommer senare kostar domänen helt plötsligt $39.

Om inte ”kunden” är intresserad avregistrerar NetSol domänen efter fyra dygn. Det är nämligen först då som betalning måste erläggas till Internic. Om det vill sig illa snor någon illasinnad domäntastare domänen för att i all evighet kör den i en loop av korttidsregistreringar. Domänens öde är då att vara fylld med ”parkeringsreklam” fram tills dess att någon hostar upp de (stora) pengar som prislappen nu är satt till.

Tack Network Solutions – ni har än en gång gjort internet ett något värre ställe.

Edit 20:02:

Här går det snabbt! Den kontroversiella funktionen verkar vara avstängd. När jag nu försöker provocera fram en registrering händer det inget.

Som ett proof of concept kan jag dock visa upp den här omogna testdomänen – för att det inte ska vara några tvivel om att Network Solutions äger denna inte så premiumklassade domän ber jag er även att kolla på WHOIS-datan.
Andra bloggar om: , , , . Intressant?

Ett svar på ”Network Solutions snor din domän innan du hinner registrera den”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.