Kategorier
Pill

Kul att bygga, kul att skriva?

Jag har noterat att min ton blir allt mer negativ ju senare bloggpassen startar – så det är dags att återuppta en gammal strategi. För att vila stackars huvudet får jobbdatorn chilla kvällstid. Och ikväll har jag äntligen lekt med lödtången.

Kategorier
Pill

Min favoritleksak

I hörnet på mitt skrivbord, lite nonchalant på en hög prylar, vilar min favoritleksak. Den tar inte mer plats än ett ciggpaket och väger säkert mindre. Den är kraftfullare än skrivbordsdatorn jag köpte från Inrego för ett decennium sen och kostar inte mer än en pizza och två glas vin på kvarterskrogen. Min Raspberry PI […]

Kategorier
Pill

Våra kunder har bättre musiksmak än vi

Kaplansbacken 5 har nu en öppen Spotifylista som matar hifi-systemet med musik. Vänner som konkurrenter är välkomna att förgylla våra arbetsdagar. Foto: Doctor Noe (cc-by)

Kategorier
Pill

✈ ▌▌

  Något lustigt sker i Google Trends. En ovanlig IDN-sökning rör sig i toppen bland dagens vanligaste sökbegrepp i USA:  Vid en närmare granskning så påstår samma sökmotor att ”✈ ▌” är ett relaterat sökord. Humm.

Kategorier
Internet Pill

Google gör Mail.App användbart

Gmail uppmanar användarna att slösa med utrymmet: ”släng inte – arkivera”.  En uppmaning som är enkel att följa – så som systemet är konstruerat tar det nämnligen längre tid att radera än att spara. Reklamutskick och ointressanta nyhetsbrev läggs snabbt på hög i arkivet. Jag lider verkligen med den historiker som i en avlägsen framtid […]

Kategorier
Pill

Pausmusik

Hänger ut i de norra provinserna med ingifta familjen. Målar uthus och dricker bibbar – men försöker ta varje chans för smygsurfa lite. Pga ett fyllevad kommer denna länk med svensk hårporr. Ha det bäst. Ses i framtiden.