Kategorier
Pill

Kul att bygga, kul att skriva?

Jag har noterat att min ton blir allt mer negativ ju senare bloggpassen startar – så det är dags att återuppta en gammal strategi. För att vila stackars huvudet får jobbdatorn chilla kvällstid. Och ikväll har jag äntligen lekt med lödtången.

Kategorier
Internet

Bu för Bahnhof

Det finns en del saker som jag ogillar med Bahnhof. En sak är deras underliga upplägg med att låta privatkunderna ligga i ett spanskregistrerat bolag: Bahnhof Unipessoal Lda. Jag hoppas verkligen att det är av något halvshady skattetekniskt skäl och att det inte handlar om ett försök att fly från den svenska konsumentlagstiftningen – men […]

Kategorier
Pill

Min favoritleksak

I hörnet på mitt skrivbord, lite nonchalant på en hög prylar, vilar min favoritleksak. Den tar inte mer plats än ett ciggpaket och väger säkert mindre. Den är kraftfullare än skrivbordsdatorn jag köpte från Inrego för ett decennium sen och kostar inte mer än en pizza och två glas vin på kvarterskrogen. Min Raspberry PI […]

Kategorier
Internet Livet

De små signalerna

Våra koder. Vad betyder det när folk som tillbringar hela sitt liv med att bygga webb inte har någon egen hemsida? När någon som har knackat mil av kod kör med ett minimalistiskt defaulttema?

Kategorier
Livet

Ja det blev ju ett fint kort i alla fall

Kategorier
Livet

Meh

Sjukt tung dag med en förkylning eller influensa som aldrig vill släppa. Kronisk trötthet och noll inspiration att blogga något. C’est la blog. (Det här är del 7 i min serie blogginlägg som deltagare i Fredrik Wass initiativ #Blogg100.)