Kategorier
Internet Webbtjänster

Twitter gör en Jaiku

Abstract Needle,Knot & Thread #4 ( Original Version 2004 )

Jesse Stay  skriver på louisgray.com att Twitter, enligt ett inlägg på Twitters devel-lista, nu implementerat stöd för trådade kommentarer i sitt API.

Via parametern in_reply_to_status_id är det nu möjligt för externa program att specifikt länka ett inlägg som ett svar till ett annat inlägg, utan att ’@mottagare’ finns med i svaret. Funktionen gör det möjligt att på Twitter bygga hela serier av ”statusuppdateringar” som bildar en konversation liknande ett forum eller microbloggar som t.ex. Jaiku.

Det finns i dagsläget inget som tyder på att Twitter kommer att uppdatera sin design för att visa konversationstrådar på en och samma sida. Hinner kanske *du* bli först med att fixa en sån webbtjänst?. På YooPlace kan du nu se trådade twitter-samtal

identi.ca – en konkurrerande microbloggtjänster som låter användare kommunicera med tjänsterna via twitters API, har uppdaterat sitt system för att stödja den nya funktionen.

5 svar på ”Twitter gör en Jaiku”

@Jonas: Ja, det är väldigt trevligt! Det underliga är väl bara att det har tagit en sådan tid. Jag hoppas att Twitter snarast börjar visa hela konversationstrådar samlade på en och samma sida (eller att det kommer någon bra klient för det). Nu är det lite väl mycket skrika ut i rymden och väldigt hög brusfaktor :)

Svara

@Andreas Krohn: Ja visst börjar det bli tröttsamt att se nginx-felmeddelandet. Vad är upp med det föresten? Ska inte hela Jaiku vara portad till App Engine – behövs nginx proxylager?

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.