Kategorier
Media Webbtjänster

Universal stämmer Myspace

Skivbolaget Universal, som tidigare stämde webbplatsen YouTube för copyrightintrång, ger sig nu på MySpace. I fallet YouTube slutade historien med att Google, som nyss köpt upp tjänsten, tecknade ett licenseringsavtal med de stora skivbolagsjättarna. Vad kommer hända nu? Är det hela ett sätt att slå undan benen för MySpace (som är en community där musiker bland annat kan lägga upp sin egna musik) för att bredda vägen för Universals egna (kommande) tjänst Spiralfrog? Är det en konspiration mellan Universal och Google som snart kommer att börja visa musikvideos på YouTube? Eller tror Skivbolagsjätten helt enkelt att Murdoch och hans News Corp, som nyligen köpte Myspace, kommer att öppna upp sin stora plånbok?

En sak är säker, kulturarbetare som vill sprida sitt egna material behöver mer än någonsin oberoende tekonologier och plattformar att stå på.

Läs mer hos ArsTechnica: Universal Music Group sues MySpace

Andra bloggar om: , , , , , . Intressant.

2 svar på ”Universal stämmer Myspace”

Universal är skyldiga mig en hel del pengar. Alltså, förr i tiden tjänade man väl på musik genom att skriva bra låtar och spela dom för folk? Inte på att gå klart juridikprogrammet och sen lägga all kreativitet på att hota folk med lagen?

jacobsteel: Det var intressant – så det är det som är det egentliga syftet med alla underlabels? Håva in eventuella vinster och bli av med alla fodringar genom att sen försätta dem i konkurs?

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.