Kategorier
Media Pill Sveriges bästa marknadsförare

Vad kostade den redaktionella reklamen, Dagens Nyheter?

Fredagen 17 november läste jag en artikel i Dagens Nyheters bilaga ”DN Bostad” som fick den berömda svenska avundsjukan att jäsa i mig. På tre helsidor presenterades en fantastisk lägenhet med otroligt läge. Ägarna berättade engagerat om arbetet med att bygga om en gammal fabrikslokal till en drömbostad – och jag fick verkligen intryck av att de planerade att bo där resten av sitt liv.

Suzanna Nilsson, som har skrivit artikeln, framstår som hänförd:

”Varje liten del är fulländad i sig och tillammans en lite annorlunda sammanstättning. Häftig och väldigt unik.”

”Det är denna del som är mest spektakulär [..].”

Artikeln illustreras av väldigt vackra bilder och nu när jag läser den igen så ser jag att någon också har betalat Maria Abrahamson för ’styling’.

Ett snyggt och påkostat reportage från ett bemedlat stockholmshem alltså, i den största morgontidningen med en rejäl upplaga. Jag läste det, drömde mig bort och glömde bort det hela.
Fram till det att jag läste gårdagens DN. I en diskret liten fastighetsannons erbjöds lägenheten till försäljning av mäklare Jan Hillerström. ”Unik bostad, 207 kvm”, ”9.200.000/hbj”. yadayada. Och så kommer det, ’Se reportage i DN Bostad 17/11’. Väldigt oblygt i en mindre enkel annons.

Det är ju liksom ingen idé att vässa pennan och slå på stortrumman. Säljjobbet har ju DN gjort redan veckan innan. Den mäklaren ska jag ha om jag gång ska sälja en bostadsrätt.

Andra bloggar om: , , , , , . Intressant yo!.

2 svar på ”Vad kostade den redaktionella reklamen, Dagens Nyheter?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.