Kategorier
Pill Webbtjänster

Varför övervakar Integritetsombudsmannen sina läsare?

Pär Ström har genom sitt nyhetsbrev ”Big Brother Bulletin” gjort sig ett namn som privatlivet och integritetens förkämpe. Så hur kommer det sig att han kartlägger och övervakar nyhetsbrevets läsare? Varför i hela världen ger han den här informationen till kända spammare?

Den som prenumererar på Ströms nyhetsbrev och genuint har ett intresse av att behålla sin anonymitet bör tänka sig för innan hon över huvud taget öppnar brevet. För den genomsnittlige användaren är den personliga integriteten kränkt i det ögonblick innehållet visas.

Så här funkar det:

När du anmäler dig till nyhetsbrevet lämnar du frivilligt över en ledtråd angående din identitet, din e-postadress.

I prenumerantregistret sparas e-postadressen och knyts till ett numerärt id – ett eget unikt tal som sedan används exklusivt i din version av nyhetsbrevet. Som mottagare du får nämligen en egen personifierad ”utgåva”, fyllt med fiffiga mekanismer enbart konstruerade för att analysera ditt beteende.

  • Sekunden du öppnar nyhetsbrevet ansluter ditt mailsystem till en webbserver och laddar en bifogad illustration. Denna bild har ett unikt namn för var prenumerant. I ett nafs registreras att prenumeranten har öppnat brevet.
  • Eftersom bilden ligger på en vanlig webbserver bifogar ditt mailsystem snällt all information som webbläsare vanligtvis berättar om användare. Alltså: din ip-adress, vad mailprogrammet heter och vilket operativsystem (inklusive versionsnummer) som du använder. Använder du webmail är det din webbläsare som sänder denna information.

I ett svep, genom att bara öppna nyhetsbrevet, vet alltså avsändaren massor med information om dig. Men det slutar inte där.

I Big Brother Bulletin finns det till var nyhet flera externa länkar till webbplatser där den nyfikne kan läsa mer. Även här används ful teknik för att kartlägga läsaren. Om du för muspekaren över länkarna ser det ut som att du faktiskt hamnar på vitt spridda webbsidor, utanför Per Ströms kontroll. Men stänger du av stödet för javascript så ser du något annat.

Det som tidigare såg ut att vara en länk till t.ex. The Guardian är själva verket en länk till epostservice.com, den tjänst som Per använder för att skicka dessa nyhetsbrev. En länk preparerat med två parametrar.

  • Ditt unika id, så att servern kan registrera att du klickat på länken.
  • Ett id för den utgående länken, så att systemet snabbt kan bidarebefodra dig till The Guardian utan att du hinner märka att ditt klick registrerats.

Genom att läsa nyhetsbrevet röjer du alltså mycket information om dig själv. Genom att klicka på länkarna i brevet avslöjar du exakt vad för information du är intresserad av. Vad den här informationen kan användas till lämnar jag öppet för andra att spekulera i. Arbetet att skriva scoopet om att epostservice.com drivs av kända spammare är också out for grabs.
—-

Andra bloggar om: , , , , , . Intressant.

6 svar på ”Varför övervakar Integritetsombudsmannen sina läsare?”

Inget fel med att övervaka folk som samtyckt till en tjänst så länge man informerar om det. Du måste ju hålla med om att det är en väldig skillnad mellan privat (frivillig) övervakning och statlig övervakning, där staten tvingar alla att bli övervakade med sina tvångsmedel.

Någon information om att prenumeranters beteendemönster eller annat information lagras finns inte. Men på anmälningssidan finns ett passande citat från Rupert Murdoch:

”E-Direct ansvarar för utvecklingen av en av de mest avancerade databaserna med kundinformation som någonsin utvecklats av ett företag. Den säger oss inte bara vilka kunderna är, utan vad de köper, vad de tittar på, vad de läser och vad de vill ha.”

Inte heller berättar Pär Ström att din epostadress lämnas iväg till tredje part, i det här fallet de notoriska spammarna från MultiNet,
tvärtom. På samma sida står det: ”Epost-adressen lämnas inte ut.”.

Svara

Tankesmedjan Den Nya Välfärden är skapad av Kapitalet Svenskt Näringsliv och deras nya Integritets ombudsman är en kameleont, ungefär samma teknik som Frimureriet använder sig av. Integritets ombudsmannen ska motarbeta utvecklingen mot Storebrors samhälle! Vilket kvalificerat skitprat! Kapitalet med Svenskt Näringsliv har skapat detta nätverk! Kom ihåg att det finns tre krafter i samhället: Kapitalet Staten Arbetarna.

Det är exakt som om Att sätta Bocken till trädgårdsmästare, ett gammalt uttryck som passar perfekt här, Bocken ska vakta eller övervaka något! Skyddsobjektet är vi vanliga människor det handlar om och Integritets ombudsmannen ska skydda oss från hot, övergrepp! Om getabocken ska sköta trädgårdslandet blir nog inte särskilt mycket sallad, morötter eller vitkål kvar där, eller hur Integritetsombudsmannen?

Per Ström beskriver själv att han även har ett nytt uppdrag, en koppling till Tankesmedjan Den Nya Välfärden som deras Integritets ombudsman för att hjälpa folk. Läs Dan Josefsson varningar om Tankesmedjan Den Nya Välfärden.

Hur Kapitalet gömmer sig i dessa organisationer, och om de lyckas så kommer arbetarna att skickas tillbaka till början av 1800-talet utan rätten att teckna Kollektivavtal. Du/jag/ni kommer att behöva ha 3 jobb för att leva och bo drägligt. Vi ser nu tydligt hur Kapitalet själva driver fram Socialismen och deras idé om Statlig Lönegaranti med 7 860:- kronor i månaden före skatt är ren Socialism/Kommunism!

Den mycket skicklige Per Ström ropar: ” -vargarna kommer, vargarna kommer!” Övervaknings samhället Storebror, du vet George Orwells Mardröm!

Men problemet är att Per Ström beskriver inte från vilket ”håll” alla dessa farliga Vargar kommer! Se själv nästa gång i någon direktsändning, samma visa varje gång, en ramsa som upprepas! Tekniken de använder bygger på avancerad avledning, som Dr Leonard Horowitz beskriver, hur dom sätter i system att berätta 80% av sanningen men utelämnar 20%, och om du skulle haft de sista 20% så skulle en helt annan bild framträda för dig!

Bilden att Vargarna finns i Toppen av Pyramiden, och dom är på väg med oss alla i full fart från alla håll samtidigt!

Länk till källan : http://www.globalworldnews.st/

My previous email adress has vanished!I would like to receive Big Brother Bulletinagain.Much good info,thanks!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.