Äntligen veganskt fika på Kungsholmen

Under mina tretton arbetande och tio år boende på Kungsholmen har jag saknat en sak: lättillgänglig veganskt fikabröd.

Visst. Utbudet i kaféer, konditorier och bagerier har blivit bättre med åren: från stapplande försök med rawbollar till margarinbaserade chokladbollar till säsongsgästande vegansemlor.

I mitt kvarter har Ica Maxi någon kokos-dessert på permanenta menyn – men den tröttnade jag på efter något år. Bullar och bröd har någon jättemastig och bitter chokladruta som är kul en eller två gånger.

En juste konditor har fixat födelsedagstårta åt mig – men bara om jag inte berättar det för något (”för mycket jobb”).

Men nu är det äntligen – som man säger – andra bullar. Häromveckan drog Nikke med sig en hederlig men vegananpassad vetelängd från Sockerbagaren vid Hantverkargatan/Kungsholms Torg till kontorsfikat. Vid en uppföljande inspektion hittade jag inte mindre än tre sorters bullar (äppelversionen var lysande!) och en muffins.

I går meddelade Fredhälls konditori och bageri att de utökat menyn med en mandel- & vaniljbulle samt en rabarbertartlett med italiensk maräng på aqua faba (och en rawboll …) – så nu är hemmafikat räddat också :-).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *