Kod 100

Vet du vad som är mer stressande än att blogga varje dag? Att ta på sig att samtidigt koda offentligt lika ofta. Inspirerad av #Blogg100 har Peppe Bergqvist dragit igång ännu ett grymt initativ: #Kod100. Upplägget är snarlikt med ett hundradagarslopp men i stället för svenska skriver deltagarna kod – från och med i morgon commitar (pun intended) deltagarna till att dagligen göra något som ”driver ett open source-projekt framåt”.

Förutom den uppenbara nyttan så kan det bli en rolig grej att göra tillsammans med mina kollegor på WordPressbyrån Hippies. Anna ”Lolitaloco” Johansson är med  och jag hoppas fortfarande på att Ann Lickander ska hoppa på  :-).

Eftersom det projekt som jag tänker ge mest kärlek, WordPress, svävar lite fritt utanför githubvärlden tänker jag ta mig friheten att sköta min rapportering på twitter via hashtaggen #kod100 i stället för via min githubprofil.

Jag är skapligt duktig på att skicka in patchar till de rena buggar jag ramlar över och har ingen vidare backlog att ta i tag med, så till att börja med är planen att:

  • Förbättra dokumentationen på http://codex.wordpress.org/  – det finns många avancerade funktioner som kan behöva lite kodexempel och noter.
  • Bidra med svenska översättningar till alla WordPress-plugins som jag/vi använder på Hippies.
  • Slänga upp våra eganutvecklade Hippies-plugins på publika githubrepos och wordpress.org/extend/.
  • Det har stötts och blötts i evigheter – men under de här hundra dagarna ska jag i samverkan med kloka hackers försöka förbättra WordPress widgetsystem.

Om jag efter det har tid över är det väl dags att gå igenom ~/Kod/ och släppa allt som av eventuellt kan vara av intresse för omvärlden.

(Det här är del 4 i min serie blogginlägg som deltagare i Fredrik Wass initiativ #Blogg100.)

3 kommentarer

  1. Tack för tipset om det här! Jag bangade på blogg100 och har ångrat det lite i efterhand, så nu kunde jag ju inte låta bli att haka på det initiativet.

    Låter som en bra idé att ha en liten game plan, som du listar här. Ska nog plita ned något själv under morgondagen för att kunna ha några lägre hängande frukter att plocka de dagar som inspirationen tryter.

    Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *