Häckla SJ for fun and profit

Priset för dagens snyggaste och enklaste marknadsföringsstunt går utan tvekan till Headweb. När twitter fylls av trötta och besvikna resenärer som försenats eller nekats resa på grund av helgens ”snökaos” passar filmtjänsten på erbjuda en tröstande hand:

”Alla som drabbats av försenade tåg får film av @Headweb, skicka bild på tågbiljetten till [email protected] så kommer filmkod i retur!”

Detta samtidigt som SJ’s officella twitteranvändare fortfarande är helgledig (”Nu loggar vi av, trevlig helg och lycka till i snöovädret”), telefonsystemet för bokning / trafikinformation har klappat ihop och SJ.SE för det mesta är oåtkomlig på grund av hög belastning.

0 kommentarer

  1. Klockrent.

    Att de inte kallar in sina helglediga ”twitteristas” är riktigt synd, eftersom allt annat ligger nere. Jag tror att de hade samlat ett par pluspoäng under helgen genom information till standade resenärer via just Twitter. Sen att minuspoängen hade fått bägaren att rinna över med råga är en annan historia…

  2. Ja, dumsnålheten i att inte fixa extrabemanning på Twitter inför potentiella kaoshelger måste tangera mot epic fail. Att sen inte använda den etablerade kanalen när ens egen informationsinfrastruktur brakar samman måste rent ut av vara tjänstefel.

  3. Ja jag säger då det! Tycker gott du kan strycka citationstecknena runt ordet snökaos.

    För egen del har jag arrangerat alternativ transport och hoppas på att komma hem utan större problem i morgon. (Peppar peppar.) E20 är enligt rapport snöfri…

  4. För mig som är uppvuxen en liten bit norrut så känns det inte som någon extrem vinter, det luktar mer dålig styrning och planering hos vissa allt för vinstorienterade organisationer. Att du lyckas styra upp alternativ, eller ska vi säga, lite mer konventionell, bensinorienterad transport, tyder ju på att det egentligen inte är vädret som är problemet.

  5. Nu när du bosatt dig på sydligare breddgrader borde du ju märka att allt är relativt 😉 Men visst håller jag med om kritiken. SJ skall icke stå utan skuld i denna fråga!

  6. Har fortfarande inte lämnat in den. Men att lämna in den och bara byta Glaset, kostar runt en 1000lapp

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *