Varför skäms Rådgivarna för företag i Norden för varumärket Hewal?

Det verkar som att Hewal företagsrådgivarna, som råkade vara min första avtalspartner när jag startade eget företag, har gått och bytt namn till Rådgivarna för företag i Norden AB. Men varför har företaget, som enligt egen utsago har hjälpt hundratusentals företag sedan 1995, misslyckats att dra nytta av all den goodwill som ett gammalt företag rimligen har?

Det är antagligen kopplat till mina egna dyrköpta erfarenheter som nybliven kund: Hewal hade krångliga avtalsregler, automatiska förnyelser på långa perioder, och värst av allt – en hånfull attityd när kunden väl försökter bli av med tjänsten.

Många är de som kritiserat företaget på Reco (”Fruktansvärt besviken på Hewal. Jag har tydligen godkänt ett årsabonnemang och när jag missade betalningen och fick ett krav från Inkasso så gjorde vi en överenskommelse och kravet skulle återkallas. Lite senare får jag ett delgivningskvitto från Kronofogden med Hewal som sökande.”) och Rejta (”Jag känner mig lurad av Hewal som med automatik förlängde avtalet med 6 månader utan min uttalade acceptans. Rena lurendrejeriet. Dessutom har man nu ”semesterstängt” och kan endast nås mellan 10.00-12.00. Helt oacceptabelt.”) och på bloggar.

En av de som kritiserat Hewal företagsrådgivarna (som idag alltså heter Rådgivarna för företag i Norden AB) är Joacim Ståhl. När han kände sig missnöjd skrev han en varnande bloggpost: Hewal företagsrådgivarna lurar företag – något som snabbt väckte så många reaktioner vilket ledde till att Hewal kände sig tvingade att hota Joacim med stämmning. Trots att företaget, när deras trams orsakade upphettade känslor i bloggosfären, drog tillbaka sitt hot, var deras namn för evigt bränt på internet:

Det här är antagligen anledningen till att Hewal nu byter namn. Själv hoppas jag att nya kunder i framtiden fortsätter berätta om sina erfarenheter av Rådgivarna för företag i Norden AB.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *