Koncernkonsolidering och ett nytt hopp

En moderat jätte äter upp den lille liberalen, en nätverkskunnig tar chefsposten hos PTS, Spotify testar på kontantkortsmodellen och Matt Cutts förklarar det här med redaktionell kontroll över nofollow.
Som ett litet semesterprojekt kommer här ett urval av gårdagens mest intressanta nyheter via min delade-feed från Google Reader.
  • NTM tar över UNTNorrköpings Tidningar (obunden moderat i flaggskeppet, men bolaget äger även t.ex. Norrländska Socialdemokraten) slår sina påsar ihop med Uppsala Nya Tidning (oberoende liberal) i en aktiebytesaffär: 20% i NT-koncernen byts mot 50% och rätten att tillsätta ordförande i UNT. Ett försök att stärka NT som alltså fortsätter att växa aggressivt genom förvärv.
  • IT-vd ny chef på PTS. Jag har inte koll på Göran Marby, men spontant verkar det lovande med en bloggare med erfarenhet från Cisco, Telia och säkerhetsföretag. Jag håller tummarna för att han höjer ribban ordentligt på Post- och Telestyrelsen.
  • Spotify Premium now available at Pressbyrån and 7-Eleven. Spotify fortsätter att sluta grymma avtal och går från klarhet till klarhet: nu går det att köpa kontantkortsliknande påfyllningar till spotifykontot hos Reitangruppens franchisetagare. En musikcheck är väl nästintill den perfekta födelsedagspresenten?
  • Digg adds nofollow to some linksMatt Cutts, spamjägare/kvalitestsansvarig hos Google, kör en snabbis om redaktionell kontroll och nofollow-märkning av länkar. Väldigt aktuellt med tanke på rabaldret runt Expressens länkförsäljning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *