Tumblr slår ett slag för Mexikanska golfen

Efter en sån här härligt kaotiskt keynotedag är det skönt att lägga iPhone 4 åt sidan och tänka lite på vad som egentligen är viktigt.

Det gör den lilla startupen Tumblr, och som vanligt när det gäller klicken som lyckas undvika annons-spåret och driva en helt fantastiskt blogg och klippbokstjänst genom att kränga t-shirts och premiumteman, så gör de det genomtänkt och med bravur.

Under kampanjen, som är begränsad till en vecka, har de för att uppmärksamma oljekatastrofen i Mexikanska golfen bytt ut den i vanliga fall mysigt blå bakgrundsfärgen till förmån för dramatiskt svart.

Med en diskret men tydlig donationsknapp uppmanas användarna att donera 5 USD till organisationer som arbetar för att reducera oljeläckans skadeverkningar. Men det handlar inte om läpparnas bekännelser – Tumblr själva matchar var donation med samma summa.

Eftersom många av användarna redan registrerat ett kreditkort när de köpt premiumteman så handlar det oftast bara om en enda aktiv handling som behövs för att genomföra donationen. Smart klickaktivism när den är som bäst!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *